Sustavi IP video nadzora

Sustavi IP video nadzora


IP video nadzor je sustav video nadzora koji koristi IP (Internet Protocol) tehnologiju za prijenos video signala preko računalne mreže. Umjesto korištenja tradicionalnih analognih kamera koje se povezuju direktno sa video snimačem, IP video nadzor koristi digitalne IP kamere koje šalju video snimke preko mreže.

Glavna prednost IP video nadzora je visokokvalitetni digitalni snimci i fleksibilnost sistema. IP kamere snimaju video u visokoj rezoluciji i pružaju bolju sliku u odnosu na analogne kamere. Osim toga, IP kamere često imaju dodatne funkcije kao što su zumiranje, panoramski snimak i detekcija pokreta.

IP video nadzor također omogućuje udaljeni pristup snimcima putem računala, pametnih telefona ili tableta. Korisnici mogu pristupiti snimcima sa bilo koje lokacije sa internet pristupom. Ovo je korisno za poslovne vlasnike koji žele nadgledati svoje objekte ili za domaćinstva koja žele imati kontrolu nad svojim domom čak i kada nisu fizički prisutni.

Dodatne prednosti IP video nadzora uključuju mogućnost skladištenja velikih količina video snimaka na hard disku ili u oblaku, mogućnost povezivanja sa drugim sigurnosnim sustavima kao što su alarmni sustavi ili kontrola pristupa, kao i mogućnost integracije sa analitičkim softverom za prepoznavanje lica, detekciju nedopuštenog ulaženja i slično.

Međutim, implementacija IP video nadzora zahtjeva odgovarajuću mrežnu infrastrukturu kako bi se podržao prijenos video snimaka. Također, sustav za IP video nadzor može biti složen za postavljanje i konfiguriranje u usporedbi sa tradicionalnim analognim sustavima.

U svakom slučaju, IP video nadzor je sve popularniji izbor za organizacije i pojedince koji žele moderno i fleksibilno sigurnosno rješenje koje pruža visokokvalitetne video snimke i daljinski pristup.

Tu smo da vam ponudimo i implementiramo sustav prema vašim željama.

Također pogledajte: